Fibermat for magen

Superfiber gir magebakteriene ekstra kraft. Inulin er et fiber som påvirker effekten av bakteriekulturen i magene våre. Inulin finnes i blant annet Vårløk, Asparges, Hvitløk, Artisjokker, Sikorirot, Bananer, Rug- og Byggkorn. Balansen av bakteriekulturen i magesekken påvirker den generelle helsen vår samt viktige funksjoner som forbrenning og immunforsvar.

Basert på en original artikkel av Franziska Spritzler, hentet fra Authority Nutrition med tillatelse. Authority Nutrition skriver fantastisk om mat, ernæring og helse – alt med solid vitenskap i ryggen.

Artikkel-fibermatformagen1

Fiberet er bygget opp av kjeder med fruktosemolekyler på en måte som gjør det svært vanskelig for tynntarmen å bryte ned. I stedet fortsetter inulinen direkte til magesekken som et prebiotisk næringstoff til de gode bakteriene som lever i magesekken. Bakteriene i magen konverterer så inulin til kortkjedede fettsyrer som gir direkte næring til cellene i tykktarmen.

Det er gjennomført mange studier på effekten av inulin og positive effekter. Rapportene det lenkes til er på Engelsk.

Roligere mage, bedre og mer konsis avføring, mindre oppblåsthet, bedre fordøyelse.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 1
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 2
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 3
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 4
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 5
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 6

Vekttap, redusert sultnivå, økt metthetsfølelse.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 7
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 8
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 9
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 10
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 11

Bedre kontroll av diabetes. Økt blodsukker kontroll, reduksjon av fett i leveren og reduksjon i langtidsblodsukker.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 12
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 13
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 14
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 15
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 16
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 17
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 18

Reduksjon i kolelstrol, reduksjon i blodtriglyserider, bedre hjertehelse.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 19
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 20
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 21
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 22

Økt mineralinntak, bedre benstyrke.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 23
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 24
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 25
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 26
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 27

Reduserer sjansen for tarmkreft.

Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 28
Lenke-engelsk Rapport/Studie ref. 29

Inulin er trygt å innta for de aller fleste, men kan forårsake allergiske reaksjoner der disse finnes fra før for de største kildene til inulin (Vårløk, Asparges, Hvitløk, Artisjokker, Sikorirot, Bananer, Rug- og Byggkorn). Noen opplever også lett ubalanse i magen i starten, men det skal avta etterhvert som kroppen blir vant til høyere nivåer av inulin.

Artikkel-fibermatformagen2

De aller fleste studiene lenket til over bruker mellom 10-30g pr. dag, men det anbefales å starte lavere. Ca. 2-3 gram som supplement eller økt inntak av mat som inneholder mye inulin. Inulin som supplement fåes hos de fleste forhandlere av kosttilskudd.

Basert på en original artikkel av Franziska Spritzler, hentet fra Authority Nutrition med tillatelse. Authority Nutrition skriver fantastisk om mat, ernæring og helse – alt med solid vitenskap i ryggen.