Kokkens Bord: Ep1. Massimo Bottura

Gjemt og kanskje glemt helt bakerst i Netflix’ arkiv snubler jeg over en fantastisk serie jeg forelsker meg fullstendig i. Jeg sitter på sofaen med glans i øynene og halvåpen munn, uresponsiv og i lykkerus. Egentlig er jeg et helt annet sted – i en verden av vidunderlige matopplevelser. Jeg får et unikt innblikk i noen av verdens store kokkers tankegang og kreative prosess.

Serien heter «Chef’s Table» og tar for seg verdenskjente kokker med store tanker, personligheter og historier. Serien er tilgjengelig på den Norske Netflix og anbefales på sterkeste. Den er mesterlig laget i bilde og lyd og klarer tydelig å få frem fokus på kjernen i hovedpersonene.

Episode 1: Massimo Bottura – «Stol aldri på en mager Italiensk kokk»

Massimo Bottura driver nå Osteria Francescana i Modena, Italia, med stor suksess. Osteria Francescana ble i 2015 kåret til verdens nest beste restaurant av «S. Pellegrino World’s Best Restaurants Awards». I 2016 er Osteria Francescana rykket opp til #1. Velfortjent! Men det startet jo ikke der og vi får et engasjerende innblikk i Botturas kronglete vei mot lykken.

kokkensbord1-1Massimo Bottura prøvde seg på noe som alle gjorde narr av ham for, og ingen i nærområdet eller familien likte. Helt til en kjent matskribent kom kjørende men måtte overnatte i Modena pga. en veiulykke og lange køer. Etter en kveld på Osteria Francescana dukket det opp en strålende kritikk i ett av Italias viktigste matmagasin, «Espresso». Massimo prøvde i flere år å endre på og leke med årelange tradisjoner og oppskrifter på Italiensk mat. Det er noe man bare ikke gjør uten å betale for det.

Har skrevet, mest nylig, boken «Never trust a skinny Italian chef» du finner i de fleste bokhandlere.

kokkensbord1-2Når virkelighetsflukten har endt er jeg trist men føler meg også beriket. Jeg har opplevd noe spesielt og vet jeg har tatt med meg mange synspunkter inn i det daglige. Ikke utelukkende om mat, men rundt den kreative prosessen og ikke minst om motivasjon og det å overvinne motgang.